среда, 10. новембар 2010.

Vikend odmor

Gde za vikend? Na samo sat vremena od Beograda, u mestu Lisine, nalazi se jedno od najlepših mesta za vikend u Srbiji. 50 metara od vodopada Veliki Buk, smešten je restoran sa bungalovima, okružen livadama, pašnjacima i homoljskim planinama.



Vodopad Veliki Buk je jedan od najvećih vodopada Srbije, ali za razliku od većine drugih, ne presušuje u toku leta tako da deluje impresivno čak i za vreme najvećih vrućina. Okolina je bogata turističkim sadržajima tako da se slobodno vreme može ispuniti raznim aktivnostima.




Na samo 10 kilometara od vodopada, nalazi se najlepša pećina Srbije - Resavska pećina. Pećina je otvorena za turističke posete. Ako dolazite iz pravca Ćuprije, proći će te pored manastira Ravanica, zadužbine kneza Lazara čije se mošti čuvaju upravo ovde. 15 kilometara od vodopada, smešten je manastir Manasija, jedan od najlepših primeraka srpske srednjovekovne arhitekture.

U okolini nema razvijene industrije tako da mozete uzivati u setnji na čistom vazduhu, sedeti satima ispod vodopada ili voziti bicikl u klisuri koju je izdubila reka Resava, bez straha od saobraćaja jer ovim putem se može desiti da automobile ne vidite satima.




Lisine - Restoran


Restoran se nalazi 50 metara od od vodopada. Restoran "Vodopad" iz ponude izdvaja specijalitete: pogaču ispod sača, beljanički sir i kajmak, kačamak, proju, beljaničko jagnje na ražnju kao i uvek svežu pastrmku. Na meniju se nalaze i svi specijaliteti sa roštilja. Restoran sadrži veliku terasu i može da primi do 100 gostiju.

Pre nego što nas pozovete, molimo pročitajte odgovore na najčešća pitanja na kraju stranice.
Sve informacije možete dobiti na 060 - 423 - 5 - 423





Smestaj

Restoran raspolaže sa 4 bungalova i ukupno 20 ležaja. Svaka soba poseduje svoje kupatilo i poseban ulaz. U zimskim mesecima je obezbeđeno grejanje.

Sve informacije možete dobiti na 060 - 423 - 5 - 423






Odgovori na najčešća pitanja



1. Kako doći do nas
Iz pravca Beograda: Auto putem Beograd – Niš, isključite se za Svilajnac, idete zatim do Despotovca, od Despotovca do vodopada ima još petnaestak kilometara. Pratite znakove za Resavsku pećinu, ali ne idete do pećine, već na jednoj raskrsnici skrećete levo (za pećinu se ide desno). Da ne bi ste promašili put, najbolje je posle Despotovca pitati nekog za mesto Lisine ili vodopad Veliki Buk. Vecina ljudi će znati da Vam pokaže put.
Iz pravca Niša: Auto putem Niš – Beograd, kod Ćuprije isključenje za manastir Ravanica, prolazite pored manastira i nastavljate još tridesetak kilometara preko Senjskog rudnika.  Da ne bi ste promašili put, najbolje je pitati nekog kada budete blizu za mesto Lisine ili vodopad Veliki Buk
2. Kako doći bez auta.
Autobusom do Despotovca, a onda možete taksijem (15 km).
3. Za koje vreme se stiže od Beograda.
Oko 2 sata.
4. Cena smeštaja
Noćenje sa doručkom za odrasle osobe iznosi 1800 dinara po osobi.
Deca do 7 godina – besplatno.
Deca od 7 – 12 godina plaćaju 50% od cene.

5. Koliko su bungalovi i restoran udaljeni od vodopada
50 metara

6. Koliko kreveta ima u bungalovima
Svaki bungalov raspolaže sa dve sobe. Jedna u prizemlju i jedna na spratu. Svaka soba ima poseban ulaz i svoje kupatilo. Sobe u prizemlju imaju veliki francuski ležaj (vidi video), dok sobe u potkrovlju imaju manji francuski ležaj i 1 dodatni ležaj (vidi sliku).
7. Da li u okolini ima prirode
Na koju god stranu da krenete, svuda je priroda.
8. Da li sobe imaju kuhinju, frižider i TV.
Ne.
9. Da li je potrebno poneti posteljinu.
Ne. Gosti dobijaju posteljinu i peškire.
10. Da li postoji mogućnost smeštaja na bazi polupansiona ili punog pansiona.
Ne. Odmah pored bungalova se nalazi naš restoran koji je otvoren celog dana, tako da ukoliko želite da se kod nas hranite, možete sa menija uzeti štab želite. Takođe, u okolini ima i drugih restorana, tako da je Vaš izbor gde će te se hraniti.
11. Da li se bungalovi mogu iznajmiti na 1 dan.
Da.
12. Da li radimo zimi.
Otvoreni smo 365 dana u godini.
13. U koliko sati je izlazak iz soba. 
U sobe možete ući posle 11.30. Ukoliko je Vaša soba prazna pre 11, nije problem ući i ranije. Izlazak je do 11. Izuzetak su praznici, poput 1.maja, kada su popunjene sve sobe, pa nam je potrebno više vremena za čišćenje. Izlazak iz soba u takvim situacijama je do 10 časova.
14. Da li u sobama ima grejanja.
Da.
15. Da li su sobe klimatizovane:
Ne. Temperature su uvek nekoliko stepeni niže nego u gradovima i uglavnom nema potrebe za klimama.
16. Koliko dana ranije treba rezervisati sobu
Nema pravila. Možete rezervisati i nekoliko sati pre dolaska, ali se može desiti i da bude sve popunjeno 15 dana ranije, naročito u vreme Uskrsa i 1. maja, kao i u toku letnje sezone.
17. Da li se u okolini može pripremati roštilj.
Svuda u okolini je priroda, tako da možete naći mesto za roštilj.

4 коментара:

  1. Toplo preporučavam hotel galleriu za vikend za dvoje, super je ponuda!

    ОдговориИзбриши
  2. Vikend bi trebalo maksimalno iskoristiti, ako imate volju i novca da putujete, to ce vam sigurno znaciti da izdrzite narednu radnu nedelju. Vase putovanje iz snova moze biti skijanje na Kopaoniku ili poseta dvorcima Bavarske, metropolama Evrope, sasvim je nevazno, jedino sto je bitno je da uzivate i da vam prija.

    ОдговориИзбриши
  3. Аутор је уклонио коментар.

    ОдговориИзбриши
  4. Ja ako ista znam, onda znam gde sam za vikend. Prvo moram iznajmiti vozilo kod rent a cara a onda na vikendicu. Vikendica je u ruralnom predelu i moj auto koji je skoro 30 godina star nemoze tuda da se penje. A na vikendici, raj, daleko od grada, suma..livada..uhhhh

    ОдговориИзбриши